Akadálymentes előadás volt Az elveszett Csontváry


Az idei évadban is folytatódnak az akadálymentesített előadások a Pécsi Nemzeti Színházban.
A budapesti 90 decibel Project szervezet munkatársai ezúttal a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületének tagjai számára segítettek Az Elveszett Csontváry című előadás vizuális megértésében.Évadonként több alkalommal szervez előadást a Pécsi Nemzeti Színház a 90 Decibel Projecttel közösen, amelyeken a látássérülteket képzett színházi narrátor segíti. Néhány napja Az elveszett Csontváry című előadáson vettek részt a program keretében az érdeklődő látássérültek.
Az előadáson a narrátort fülmonitoron keresztül hallották a látássérültek, az előadás előtt pedig színpad bejáráson vettek részt, megérinthették a díszletet és a kellékeket, hogy könnyebben el tudják képzelni azokat az előadás során.
– Amikor ez a kezdeményezés elindult, még kevesen jelentkeztek tőlünk, de ma már, évről évre egyre többen csatlakoznak a sorstársaink közül, ráadásul többen kifejezetten kedvelik a színházi műfajt – mondta Bögyös Zoltán, a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületének elnöke, aki hozzátette, várhatóan jövő év januárjában lesz a következő akadálymentesített előadás.

90 decibel: civil kezdeményezés a látássérültekért
A programot a 90 decibel Project kezdeményezte, amely 2010 őszén alakult azzal a céllal, hogy a kulturális intézmények, elsősorban a színházak és a múzeumok akadálymentesek legyenek a hallás- és látássérültek számára. A civil kezdeményezésű 90 decibel ezt kívánja elősegíteni és koordinálni, melyhez a szükséges szakembereket és azok képzését is biztosítja.


Vissza a hírekhez

További hírek

2020. 01. 21.

Zajlanak az Ármány és szerelem című produkciónk próbái

Méhes László rendezését február 7-én mutatjuk be a Nagyszínházban.

2020. 01. 21.

Karbantartót és takarítót keresünk

A Pécsi Nemzeti Színház munkatársakat keres KARBANTARTÓI és TAKARÍTÓI munkakörökbe.

2019. 12. 31.

Februári jegyek előfoglalása és jegyvásárlás

A 2020. februári előadásaink előfoglalási időszaka január 2-án 10 órakor kezdődik, a jegyvásárlás pedig január 7-én 10 órától érhető el mindenki számára személyesen és online egyaránt.