A közös nevező: Csontváry


Közös sajtóeseményt tartott Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) és Csornay Boldizsár, a Janus Pannonius Múzeum (JPM) igazgatója október 1-jén a Csontváry Múzeumban.A rendezvényen bejelentették, hogy a PNSZ által rövidesen bemutatott, „Az elveszett Csontváry” című előadáshoz kapcsolódóan együttműködés indul a két intézmény között.

A vendéglátó múzeum igazgatója, dr. Csornay Boldizsár hangsúlyozta, mindig jó, ha két kulturális intézmény támogatja egymás munkáját, majd bejelentette a Pécsi Nemzeti Színház „Az elveszett Csontváry” című előadásához kapcsolódó úgynevezett keresztpromóciós megállapodást. Ennek lényege, hogy a Csontváry-kiállítás belépője mellé kapott kedvezménykártyával „Az elveszett Csontváry” című előadásra 20% kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet, és viszont, tehát a színházjegy mellé kapott kedvezménykártyával  szintén 20% kedvezménnyel látogatható a Csontváry-kiállítás.

A színház igazgatója, Rázga Miklós többek között elmondta, a Csontváry-centenáriumhoz kapcsolódó darab bemutatója október 5-én, szombaton lesz, és reményét fejezte ki, hogy az előadás nézői kedvet kapnak a kiállítás megtekintésére is.

Az eseményen jelen volt a darab szerzője, Kovács Krisztina is, aki elárulta, az íráskor nagyon sok kortárs műkereskedővel beszélgetett, és azt vizsgálta, hogyan viszonyul a ma embere Csontváry művészetéhez.

Az együttműködés első elemeként és a sajtóesemény részeként a színházi stáb és az „Az elveszett Csontváry” című előadásban játszó színművészek látogattak a Csontváry-kiállításra. A vendégek számára a sajtóesemény után Nagy András osztályvezető főmuzeológus (JPM) tartott rövid tárlatvezetést az állandó kiállításban.  

Az előadásokon egyébként a Kamaraszínház előterében egy kivetítőn Csontváry alkotásaival találkozhatnak a nézők.

Bővebb információ a darabról és jegyvásárlási lehetőség ide kattintva érhető el.

Galéria


Vissza a hírekhez

További hírek

2020. 09. 23.

MŰSORVÁLTOZÁS

Kedves Közönségünk! A szeptember 25-i Bánk bán bemutató időpontját szeptember 27. vasárnap 17.00 órára tesszük át.

2020. 09. 02.

ELMARAD A MA ESTI ELŐADÁS

A szeptember 2. 19.00 órára meghirdetett BALFÁCÁNT VACSORÁRA című előadás Józsa Richárd betegsége (nem COVID) miatt elmarad.