Lipics Zsolt kitüntetése

Lipics Zsolt a Pécsi Nemzeti Színház színművésze „Városháza Emlékérem” kitüntetésben részesült. 
Lipics Zsolt kitüntetése
Lipics Zsolt színművész részére a Közgyűlés változatos és sokféle színpadi műfajban nyújtott emlékezetes alakításai, kimagaslóan gazdag és tartalmas színművészeti munkája elismeréseként a Városháza Emlékérem kitüntetést adományozta.
 
Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze 1966. február 22-én, született a baranyai megyeszékhelyen. Középiskolai tanulmányait a Leőwey Klára Gimnáziumban végezte, 1984-ben érettségizett. Ezt követően 1984-1988 között a  Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt Kazimir Károly osztályfőnöksége alatt. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-ban egy évadot a Szegedi Nemzeti Színház-ban töltött, ahol a legendás Ruszt József irányítása alatt több főszerepet is eljátszhatott. Pályája második állomása a Csiky Gergely Színház (Kaposvár) országos hírű társulatában eltöltött 9 évad volt, ezt követően a Pécsi Nemzeti Színház művészeként szórakoztatta és szórakoztatja a közönséget ma is.
A társulat legfoglalkoztatottabb, s egyben legnagyobb népszerűségnek örvendő művészei között tartjuk számon. Az itteni évek alatt a legkülönbözőbb szerepek jutottak neki; Szendrő-díjjal (2001) és a BAT Közönségdíjával (2005), Nívódíjjal (2008) is kitüntették.
 
A díjhoz szeretettel gratulál Lipics Zsoltnak a Pécsi Nemzeti Színház társulata.

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!