A párnaember

A budapesti Radnóti Színház A párnaember című előadása vendégszerepel a Pécsi Nemzeti Színházban májusban.

A párnaember
A Radnóti Színház előadásában Köles Ferenc, társulatunk tagja vendégművészként alakítja az egyik főszerepet. A Budapesten nagy sikerrel futó előadást május 12-én és 13-án láthatja a pécsi közönség a Kamaraszínházban.
A várható nagy érdeklődésre való tekintettel, erre a két előadásra már a teljes májusi műsor megjelenése előtt megkezdtük a jegyértékesítést.
 
 
 
Martin McDonagh darabja egy meg nem nevezett rendőrállamban játszódik. Katuriant, az írót többszörös gyerekgyilkosság vádjával hallgatja ki Tupolski és Ariel – a jó és a rossz zsaru –, ugyanis bizarr, horrorisztikus témájú novellái gyanúsan sok esetben válnak valósággá a városban. A kihallgatás során fény derül Katurian és szellemileg visszamaradott fivére, Michal zaklatott gyerekkorára, és ahogy halad előre a történet, a nyomozók valódi arcát, múltját, motivációit is megismerjük.
A párnaember egy megrázó történet a művészetről és annak vélt vagy valós hatásáról; a tükörről, amit elénk tart. Látjuk-e magunkat ebben a tükörben akkor is, ha szörnyetegnek mutat? Képesek vagyunk-e belenézni ebbe a tükörbe? Vagy eltartjuk magunktól és nem akarunk szembesülni azzal, amit ott látunk? Mi a valóság? Mi a fikció? Egy történet a szeretetről és annak hiányáról. A körülöttünk lévő bizonytalanságról és a bennünk lévő bizonytalanságról, ami miatt történetekbe kapaszkodunk. Szép és kegyetlen történetekbe. Ez lehet egy egyszerű novelláskötet, de lehet a Biblia is…
 
Az előadásban durva szavak hangzanak el, megtekintését 16 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!